DIGITAL MARKETING TEXTBOOK SOLUTION


Q. 1 Fill in the blanks.

  1. Unpaid search is nothing but_________search.

Answer :  Paid Search

       2. Program used by search engines to collect data from the website is called as_________

Answer :  Crawler

       3. Manipulating Google's algorithm to improve website rankings is___________ hat SEO.

Answer :   Black Hat

       4. Web analytics service offered by Google to tracks and reports website traffic is_______________

Answer :   Google Analytics

Q. 2 True OR False.

  1. Digital Marketing requires physical market.

Answer :  False

        2. E commerce deals are carried out in physical market.

Answer :  True

        3. Digital marketing is carried out with the help of Portal.

Answer :   True

       4. In Digital marketing SEO means Special Executive Operations.

Answer :   False

       5. The paid advertisement on Google can be identified with ‘paid’ keyword.

Answer :   True

       6.  To make the Traffic analysis SEO Technique is used.

Answer :   True

Q.3 Multiple Choice Questions one Correct Answer.

  1. SEO relies on manipulating Google's algorithm to improve rankings.

Answer :  (d) Black Hat

       2. To analyze the traffic coming to the website ___________ tool is used.

Answer :  (b) Google Analytics

        3. If the speed of displaying the website    is    slow    then ranking method is used

Answer :  (a) Technical

Q.4 Multiple Choice Question 2 correct answer.

  1.  __________ and______________ techniques and strategies used to get higher search rankings on search engine.

Answer :  (a) White Hat  (e) Black Hat

        2. The product of Google analytics was originally developed by ________ company in year________

Answer :  (c) Urchin      (d) 2005

        3. Valid two types of keywords are________  and __________

Answer :  (a) long tail    (b) short tail

Q. 5) Multiple Choice Question 3 correct answer

        1. Marketing Channels in Digital Marketing are_________,_________,__________

Answer :  (a) Email Marketing  (b) Content Marketing  (d) Mobile Marketing

        2. Valid approaches SEO to generate traffic to your website are__________ ,_____________ and ___________.

Answer :   (a) On-Page SEO  (c) Off-Page SEO  (d) Technical SEO

 

Other HSC IT Chapter Textbook Solutions

(Others Chapters textbook solution will added soon)
Advanced Web Desgining
CLICK HERE
Digital Marketing
CLICK HERE
Computerised Accounting with GST
CLICK HERE
E-Commerce and E-Governance
CLICK HERE
Database concepts using LibreOffice Base
CLICK HERE
ADVANCED JAVASCRIPT
CLICK HERE
Emerging Technologies (IOT, Cloud computing, AI,5G)
CLICK HERE
Server-Side Scripting (PHP)
CLICK HERE
Enterprise Resource Planning (ERP)
CLICK HERE